Bedrijfsvoorstelling

Wij zorgen voor jouw klimaat

Als ambitieuze klimaatcreator wil Itho Daalderop mensen aangenamer laten wonen, werken en leven, met milieuvriendelijke oplossingen. Onze kwaliteitsproducten vormen samen een duurzaam totaalconcept voor verwarming, koeling, warm water en ventilatie.

We ontwikkelen en produceren innovatieve systemen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat die ook goed zijn voor onze planeet. Dankzij hun energie-efficiëntie en intelligente regeling passen ze vandaag al in de CO 2-neutrale woning van morgen.

Zo kunnen we samen de klimaatopwarming stoppen en de aarde leefbaar houden voor toekomstige generaties. Deze missie is samengevat in onze slogan ‘Climate for Life’.

Dat is ook het doel van de Climate for Life Group waar onze onderneming deel van uitmaakt. In deze groep werken maar liefst 500 wereldverbeteraars samen om een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat te realiseren voor iedereen.


Duurzaamheid zit in ons DNA

Een comfortabeler, gezonder en energiezuiniger binnenklimaat voor iedereen. We scheppen alle voorwaarden om het te bereiken. Met volledig energieneutraal wonen niet als stip op de horizon maar vandaag al binnen handbereik.

Bij Climate for life, waar Itho Daalderop onderdeel van uitmaakt, is onze hele organisatie ingericht op dit hogere doel. Voor onszelf én voor de wereld van morgen.

Duurzaamheid zit bij Climate for life in ons DNA. Lees hier meer over ons duurzaamheidsbeleid.


We zijn niet van gisteren

Een bedrijf dat ver vooruit blikt. Maar met een lange traditie. Dat is onze garantie op kwaliteit en innovatie.

Itho Daalderop ontstond uit de Nederlandse bedrijven Itho en Daalderop, twee fabrikanten met een traditie in binnenklimaatoplossingen.

  • Itho opende de deuren in 1919 als groothandel in ventilatie, verwarming en regeltechniek.
  • In de jaren ’70 startte Itho zelf met een eigen ontwikkeling en productie, met een bijzondere focus op duurzaamheid.
  • Daalderop werd opgericht in 1880. Het gamma van de producent evolueerde snel van koperen gebruiksvoorwerpen naar boilers en verwarmingstoestellen. De oorspronkelijke missie ‘comfort in de woning’ werd in de jaren ’90 uitgebreid met ‘respect voor de natuur’.

Al meer dan 50 jaar ontwikkelen we duurzame oplossingen voor wooncomfort. Als een van de grootste marktspelers op het gebied van ventilatie en verwarming, gaan we alsmaar verder in ons streven naar een optimaal binnenklimaat.

In 2014 namen we het bedrijf Codumé over. Deze dochteronderneming stelde ons in staat onze service te optimaliseren voor residentiële en tertiaire bouwprojecten. Als een echte totaalontzorger staan we in voor het hele spectrum van advies, planning, berekening, product, levering, plaatsing en dienst na verkoop.


We creëren lokaal en ontwikkelen voor morgen

Maar liefst 90% van onze producten worden vervaardigd in onze fabriek in Nederland. Daar werken [aantal] medewerkers aan onze binnenklimaatoplossingen. Onder hen zijn er 60 ingenieurs en productontwikkelaars, die onze traditie in Research en Development hoog houden.

Ons R&D-team heeft een uitgebreide knowhow rond duurzame concepten en grondige kennis van de West-Europese energie-eisen. Omdat onze productie lokaal gebeurt, in eigen huis, hebben zij alle flexibiliteit om te innoveren.

Bij onze ontwikkelingen houden we rekening met de energie-efficiëntie van onze toestellen. Met onze circulaire visie zorgen we bovendien voor een ecologisch productieproces, een hoge graad van herstelbaarheid en een goede recycleerbaarheid.


Vertrouw op ons netwerk

We hebben een breed vertakt netwerk van installateurs. Stuk voor stuk specialisten, die in nauw contact staan met ons bedrijf. Ze hebben een jarenlange ervaring met onze producten en diensten.

Wij onderzoeken welke producten het best passen bij jouw persoonlijke woonsituatie. Onze installateurs plaatsen en onderhouden ze bij jou thuis. Gebeurt de installatie door een erkende en geregistreerde Itho Daalderop-dealer, dan kan je genieten van 5, 10 of zelfs 25 jaar omnium garantie.