Spotventilatie

Bij nieuwbouw is een ventilatiesysteem al goed ingeburgerd. Ook in bestaande woningen is ventilatie belangrijk. Investeerde je in isolatie, dan wordt het risico op condens en schimmel in huis groter. In een goed geïsoleerd huis kan de luchtvochtigheid flink oplopen.

In ruimtes zoals keuken, badkamer, wasplaats en toilet is het een vaak voorkomend probleem. De gevolgen kunnen schadelijk zijn voor je huis en je gezondheid.

Spotventilatie is een eenvoudige oplossing. Spotventilatie staat ook bekend als ‘decentrale ventilatie’. In elke vochtige ruimte is er een apart ventilatietoestel. Uitgebreide ventilatiekanalen zijn niet nodig. Dat is het grote verschil met een centraal ventilatiesysteem C of D. Spotventilatie is snel geplaatst, zonder ingrijpende werkzaamheden. 

De reek S Pure is stil en energiezuinig. De hele lijn werd vernieuwd. Er ging veel aandacht naar het design. De meeste types zijn EPB-conform. Daardoor zijn ze geschikt zijn als ventilatiesysteem bij gedeeltelijke grondige renovaties. Van het on/off basistoestel tot het premium model met vochtsensor en automatische regeling: met een laag energieverbruik leveren ze gezonde binnenlucht in je woning.