Geothermische warmtepomp

De topper in de familie

Geothermische warmtepompen halen aardwarmte uit de grond. ‘Geothermie’ verwijst letterlijk naar de warmte in de aardbodem. Diep in de grond is er een constante warmte aanwezig, zelfs al is er bovengronds een ijzige vrieskou of een hittegolf. 

Daardoor heeft een warmtepomp water/water een nog hoger rendement dan een lucht/water warmtepomp, die haar energie ’s winters uit koude lucht moet halen.

Voor de geothermische warmtepomp zijn diepteboringen nodig of een captatienet. Die werken gebeuren met zware machines. Daarom past het water/water warmtepompsysteem vooral in nieuwbouw. 


Hoe werkt een water/water warmtepomp?

De Itho Daalderop water/water warmtepomp werkt met de meest duurzame en veilige warmtegeleider: puur water. Met dit zuiver water als geleider en het warmtewisselingsprincipe, trekt de water/water warmtepomp bij haar werking warmte uit de grond. Die gebruikt ze om je huis te verwarmen. Maar ze kan ook warmte terug de aarde in sturen. Dat heet dan ‘passieve koeling’. Dankzij die slimme uitwisseling kan je jouw woning dus verwarmen én koelen zonder CO2-uitstoot.


De 5e generatie warmtepomp geothermie

De eerste Itho Daalderop geothermische warmtepomp werd meer dan 20 jaar geleden gemaakt. Het huidig model, de WPU 5G, is al de 5e generatie. Dankzij de jarenlange ontwikkeling is ze tot in de puntjes verfijnd. 

Deze innovatieve water/water warmtepomp maakt gebruik van puur water in een open of gesloten bron. Dankzij het uniek “2-in-1 condensorprincipe” kan ze zowel verwarmen als koelen met een laag verbruik.

Ook qua design is deze warmtepomp water/water een uitblinker. Het boilervat past netjes bovenop de warmtepomp, zodat de installatie weinig plaats inneemt. We durven onszelf marktleider noemen in BENELUX. Als sinds 2002. Wie anders monitort dagelijks 10.000 warmtepompen?


Water/water warmtepomp voor verwarming, koeling en warm water

  • Met aardwarmte en koelte uit de grond
  • Warm water in bijpassend boilervat
  • Jaarrendement hoger dan 6,5 (SCOP)
  • Energielabel A++ voor verwarming
  • Energielabel A+ voor warm water
  • Beschikbaar in 6 vermogens
  • Bediening met Spider thermostaat 
  • 5 jaar omnium garantie, verlengbaar tot 10 en zelfs tot 25 jaar