Waarom Itho Daalderop?

Als ambitieuze klimaatcreator zorgen wij voor een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat in jouw woon-, werk- en leefomgeving. Dat doen we niet alleen met onze kwaliteitsvolle producten, maar vooral met energie-efficiënte totaalconcepten voor verwarming, koeling, ventilatie en warm water. Zo bieden we de duurzaamste oplossing voor elk project. Met uitgebreide services en garantie.


totaalconcept

DUURZAME TOTAALCONCEPTEN

Ambitieuze oplossingen voor je binnenklimaat

Onze kwaliteitsvolle producten en toestellen vormen samen een efficiënt totaalsysteem dat energieneutraal wonen mogelijk maakt, met meer comfort dan ooit. Jou aangenamer en duurzamer laten wonen, werken en leven? Dat is onze missie. Daarom omvat ons gamma alles voor intelligent geregelde verwarming, koeling, warm water en ventilatie.

Elk van onze producten is een puzzelstuk van jouw individueel plan op maat. De volledige puzzel maken we voor elk project opnieuw. Ook voor professionals. Als professional krijg je van ons advies voor je offertes. We maken de nodige berekeningen voor jou. En bij de opstart staan we je bij met raad en daad.

De oplossingen voor verwarming, koeling, warm water, ventilatie en regeltechniek van Itho Daalderop vormen vandaag al het totaalconcept voor jouw energieneutraal project van morgen.


duurzaamheid

DUURZAAMHEID ZIT IN ONS DNA

Een comfortabeler, gezonder en energiezuiniger binnenklimaat voor iedereen. We scheppen alle voorwaarden om het te bereiken. Met volledig energieneutraal wonen niet als stip op de horizon maar vandaag al binnen handbereik.

Bij Climate for life, waar Itho Daalderop onderdeel van uitmaakt, is onze hele organisatie ingericht op dit hogere doel. Voor onszelf én voor de wereld van morgen.

Duurzaamheid zit bij Climate for life in ons DNA. Lees hier meer over in ons duurzaamheidsverslag 2022.


binnenklimaat

OPTIMAAL BINNENKLIMAAT

Van lekker warm tot 100% gezond comfort

Een comfortabel binnenklimaat is meer dan de juiste temperatuur in je woonkamer. Wij bieden jou een totaalconcept, waarmee je elke dag van het jaar in heel je woning geniet van jouw comforttemperatuur en zuivere binnenlucht.

Al onze duurzame, energiezuinige toestellen werken perfect samen. Zo geef je jouw cocon niet alleen je eigen sfeer, maar ook een eigen gezond klimaat.

Drie systemen als kloppend hart

Het ingenieus comfortconcept van Itho Daalderop bestaat uit drie componenten:

  • Verwarming op hernieuwbare energie met een lucht/water of bodem/water warmtepomp
  • Ventilatiesysteem met warmterecuperatie, CO2- en zonesturing
  • Intelligente thermostaat voor regeling, monitoring en energiebeheer

Energiekosten smelten als sneeuw voor de zon

De ideale kamertemperatuur, een optimale luchtvochtigheid, zuivere lucht en heerlijk warm water bij het douchen. Dat kan allemaal met een minimaal energieverbruik.

In het Itho Daalderop klimaatconcept zijn al jouw energieverbruikers en -opwekkers met elkaar verbonden in een smart home grid. De slimme regeling volgt alles secuur op, en past de werking van de toestellen aan op basis van continue monitoring. Je geniet daardoor niet alleen van een aangename en gezonde leefomgeving, maar ook van een gunstige EPB-score.


energiebewust

ENERGIEBEWUST ONTWERPEN

Ontwerpen volgens de klimaateisen

Onze groene missie ‘Climate for Life’ sluit aan bij de grootste uitdaging van de maatschappij en van de bouwsector in het bijzonder: zoveel mogelijk hernieuwbare energie opwekken en er bewust en duurzaam mee omgaan.

Deze uitdaging vertaalt zich voor ontwerpers in de hoge energie-eisen voor gebouwen. De BEN-woning met E30 en S28 wordt de norm. Een verbeterde energieprestatie van gebouwen is een essentiële stap op weg naar een klimaatneutraal woningbestand in 2050.

Onze totaalconcepten passen volledig binnen de circulaire en zero-impact filosofie, en garanderen zo de bouwheren dat de woning die ze vandaag bouwen in 2050 nog aan alle energie-eisen voldoet.

Ontwerpen naar klimaatneutraal

Bouwprofessionals spelen een sleutelrol bij het behalen van de klimaatdoelstellingen, en wij bieden daar als ambitieuze klimaatcreator graag ondersteuning bij.

In de traditionele woning zijn HVAC-technieken goed voor zo’n 80% van het energieverbruik. In de BEN-woning moet het verbruik voor verwarming, koeling en ventilatie laag zijn en maximaal gedekt door hernieuwbare energie. Ons duurzaam binnenklimaatconcept, een intelligent gestuurd ecosysteem, biedt een antwoord op deze uitdaging.


service

SERVICE VOOR PROFESSIONALS

De HVAC-installatie is een complex gegeven. We laten jou als installateur, projectontwikkelaar, architect of ingenieur dan ook niet in de kou staan en ontzorgen je graag. Met onze expertise en technische knowhow bieden we een complete ondersteuning aan elke professional, van bij het ontwerp tot aan de plaatsing.

Individueel traject voor ontwerpers en EPB-verslaggevers

Samen met architecten, studiebureaus en verslaggevers bepalen we de meest geschikte technieken voor elk project volgens de geldende EPB-eisen.

We staan in voor alle precalculaties zoals warmteverliesberekening, vermogensbepaling van de warmtepomp, debietbepaling van de ventilatie, planning van de ventilatiekanalisatie, en voor de nodige invoergegevens voor het bepalen van geothermische boringen, de EPB-ingave en zo meer.

Ondersteuning van de installateur

We verzekeren altijd een vakkundig eindresultaat bij de installatie. Ook al zijn onze kwalitatieve producten plug & play, ons technisch team staat in voor de eindcontrole en indienststelling van het volledig systeem. Zo garanderen we dat elk van de toestellen in de installatie het maximaal rendement behaalt en aan de vooropgestelde comforteisen en levensduur voldoet.

De juiste partners voor een realistisch plan

Met onze dienstverlening integreer je onze concepten vlot in elk ontwerp. We maken het plaatje ook financieel haalbaar. Dankzij samenwerkingen met partners zoals boorfirma’s bieden we competitieve projectprijzen aan.

En tot slot ... wooncomfort ‘as a service’

Om tegemoet te komen aan de hogere prijs van een hernieuwbaar systeem bieden we wooncomfort ‘as a service’ aan. Met een omnium garantie met onderhoudscontract kan de bouwheer 25 jaar lang rekenen op een optimale werking van het verwarmings- en ventilatiesysteem in de woning.


fabriek

MADE IN BENELUX

Lokaal en circulair

We bedienen de Europese markt vanuit onze vestigingen in Nederland en België. We ontwikkelen onze producten zelf, volgens de West-Europese normen en noden op gebied van verwarming en ventilatie. Onze productie gebeurt volledig lokaal, in Nederland, net als de recyclage van onze duurzame producten.

Tot 25 jaar garantie

Meer dan 500 medewerkers staan in voor de ontwikkeling, productie en verkoop van onze producten. Onze research & development-afdeling is van het grootste belang. Omdat we onze producten zelf ontwikkelen, afgestemd op de lokale noden en onafhankelijk van externe partijen, en we ze vervaardigen met de edelste materialen, beantwoorden ze aan de hoogste kwaliteitseisen. Dat bewijzen we met onze garanties tot 25 jaar.