Ventilatie


In een moderne, geïsoleerde woning is een ventilatiesysteem essentieel. We willen toch allemaal gezonde lucht? Waarop kan je beter letten bij het kiezen van de juiste ventilatie? Deze artikels geven je een praktische uitleg.

Voor specifieke vragen kan je altijd contact met ons opnemen.


binnenklimaat

Waarop letten bij de keuze van spotventilatie

Een spotventilator moet je badkamer, toilet, keuken of berging voldoende verluchten. Belangrijk bij de selectie van je lokale ventilatie, is het geluid dat te horen zal zijn in de te verluchten ruimte.

Bij de keuze van de ventilator moet je je het hoofd niet breken over de goede werking. Alle apparaten op de Belgische markt moeten aan bepaalde normen voldoen en zijn voldoende getest.

Belangrijker bij de selectie van je lokale ventilatie, is het geluid dat te horen zal zijn in de te verluchten ruimte. Daarom let je bij aankoop best op het ‘geluidsvermogenniveau’ en het ‘geluidsdrukniveau’ van de ventilatie.

Het ‘geluidsvermogenniveau’ van de spotventilatie van Itho Daalderop schommelt tussen 40 en 55 dB(A). Dat betekent het volgende: houd je je oor tegen de ventilator, dan hoor je gezoem dat te vergelijken is met een zacht spelende radio of een normaal gesprek.

Relevanter is het ’geluidsdrukniveau’. Je staat namelijk zelden aan je ventilator gekluisterd, nietwaar? Op 3 meter afstand ontwaar je geluidsgolven die niet boven gefluister uitkomen. Dat komt bij onze S-Pure lijn neer op minder dan 40 Decibel (Db(A)).

Zo weet je meteen: met onze S-Pure-lijn zit je safe

Bekijk hier de S-Pure Spotventilatie Geluidsgids

Bekijk hier het volledige gamma spotventilatie


binnenklimaat

Ventilatieniveaus

De verschillende stappen naar het meest comfortabele en energiezuinige ventilatiesysteem.

Lees meer


filters schoonmaken

Vijf aandachtspunten voor optimaal ventilatiesysteem

Een ventilatiesysteem zorgt voor een gezonde binnenlucht. Het is een must in de moderne, goed geïsoleerde woning. Zonder ventilatie stapelen vocht, fijnstof, bacteriën en virussen, CO en CO2 en andere schadelijke stoffen zich op in je woning. Dat kan tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. Logisch da teen ventilatiesysteem verplicht is in nieuwbouw en bij grondige energetische renovaties.

Lees meer