Nieuws

Onze Hot Topics

Verrassende projecten, gebeurtenissen in ons bedrijf, nakende evenementen, belangrijk nieuws rond thema’s die ons nauw aan het hart liggen zoals comfort en duurzaamheid.

Deze nieuwsberichten delen we graag met jou.


zomerperiode

Wij zijn er voor u tijdens de zomermaanden!

17 juni 2024

Ook tijdens de warme zomerdagen staat ons team klaar om u van dienst te zijn. We blijven de hele zomer open en zijn bereikbaar om u te ondersteunen met:

 • Het noteren en opvolgen van uw bestellingen
 • Bijstand verlenen bij technische problemen

Voor een snelle en efficiënte service, gelieve uw vragen direct naar de juiste afdeling te sturen:

U kunt ook contact opnemen via ons algemene nummer: 02/207.96.30.

Let op: Tijdens de officiële feestdagen in juli en augustus zullen er geen leveringen plaatsvinden. Ons volledige team is weer operationeel vanaf de eerstvolgende werkdag na deze feestdagen en zal dan weer met volle energie voor u klaarstaan.


Geniet van een prachtige en zonnige zomer!
Met warme groeten,
Itho Daalderop

hvaten

Heb je onze nieuwe horizontale voorraadvaten al bekeken?

22 januari 2024

Itho Daalderop heeft horizontale voorraadvaten aan het assortiment direct verwarmde voorraadvaten toegevoegd. De horizontale voorraadvaten (WPV-H) zijn beschikbaar in de formaten 200L, 240L en 270L.

Een liggend voorraadvat is bijvoorbeeld ideaal om weg te werken achter een knieschot, waardoor zoveel mogelijk vloeroppervlakte beschikbaar blijft voor andere doeleinden. Ook mogelijke constructieve breedte-/hoogtebeperkingen kunnen hiermee sneller worden opgelost. 


Te combineren met verschillende warmtepompen 

Voor het bereiden en opslaan van warm tapwater heeft Itho Daalderop een ruime keuze aan hoogwaardige RVS voorraadvaten beschikbaar, zowel direct verwarmd onder de naam WPV, als indirect verwarmd onder de naam I-WPV. De lijn direct verwarmde voorraadvaten is nu uitgebreid met een serie horizontale voorraadvaten. 
Het horizontale voorraadvat kan worden toegepast bij de warmtepompen WPU (monoblock water/water-warmtepomp) en Vincent Combi (binnen opgestelde monoblock lucht/water-warmtepomp). Het WPV-H voorraadvat kan ook gecombineerd worden met warmtepomp Amber (buiten opgestelde monoblock lucht/water-warmtepomp) en warmtepomp HP-S (split-unit lucht/water-warmtepomp). Om de horizontale WPV-H vaten met warmtepomp Amber of split-unit HP-S te combineren, is de 03-00772 I-WPV Laadmodule benodigd.


Belangrijke voordelen 

Alle voorraadvaten van Itho Daalderop bieden belangrijke voordelen ten opzichte van conventionele vaten waar een spiraal in aanwezig is om warmte over te dragen. Zo zijn er geen koudere zones in het voorraadvat aanwezig, omdat de gehele inhoud van het voorraadvat buiten het vat wordt opgewarmd. Dit zorgt voor meer warm water en ook de legionella-ontsmetting verloopt hierdoor veel effectiever.  
Een ander voordeel is dat door het ontbreken van een spiraal meer netto-inhoud van het voorraadvat beschikbaar is. Dit betekent dat de voorraadvaten qua beschikbaar warm water vergelijkbaar zijn met 20% grotere conventionele vaten. 


Meest duurzame RVS-vaten productielijn 

De voorraadvaten van Itho Daalderop worden ontwikkeld en geproduceerd in de productiefaciliteit in Tiel. Eind 2019 is daar de meest duurzame productielijn voor RVS-voorraadvaten ter wereld opgezet. Dankzij het feit dat Itho Daalderop producten specifiek voor de Belgische markt ontwikkelt, zijn deze voorraadvaten perfect toepasbaar in Belgische woningen. 


wegenwerken

Ook tussen Oud en Nieuw kunt u op ons rekenen!

20 december 2023

We blijven op post om u ook tijdens de feestdagen te kunnen helpen met:

 • Het noteren en opvolgen van uw bestellingen
 • Bijstand verlenen bij technische problemen

Wilt u zeker zijn van een snelle reactie, stuur uw vragen dat meteen naar de juiste afdeling:

 • service@ithodaalderop.be: hier kunt u terecht voor depannages, technische problemen, service interventies
 • orders@ithodaalderop.be: hier kunt u terecht voor het plaatsen of wijzigen van een bestelling, informatie over voorraden en leveringen
 • Of neem contact met ons op via ons algemene nummer 02/207.96.30

De kerstman heeft onze vrachtwagens gevorderd, daarom vinden er tussen 22 december en 7 januari geen leveringen plaats. Vanaf 8 januari is ons voltallige team weer paraat en draait alles weer op volle toeren.

We wensen u een warm en luchtig 2024 toe!

Itho Daalderop

wegenwerken

We blijven bereikbaar

26 oktober 2023

Let op! Er zijn heel wat wegenwerken in de buurt van Itho Daalderop. Wij blijven steeds bereikbaar, al is het soms even zoeken.

Fase 4C - Van 22 april tot en met 5 mei 2024:

 • Ingang langs Brusselsesteenweg afgesloten voor alle verkeer;
 • Enkel toegang via Windmolen en Molenweg;
 • Vrachtverkeer neemt vanaf R0 de afslag Relegem, om door te rijden via Doornveld. Het gaat aan de verkeerslichten rechtdoor, richting de Kortemansstraat;
 • Personenwagens kunnen wel via Pontbeek de Kortemansstraat inrijden;

Let op! In deze fase (4B) van de werken net als in fase 3 (4C) zullen transporten met trekker-oplegger combinaties niet mogelijk zijn. 


installday

Itho Daalderop toont op Install Day alles voor een duurzame oplossing.

3 oktober 2023

Op vrijdag 13 oktober is Itho Daalderop aanwezig op de Install Day in de Brussels Gate. Deze beurs is zeer interessant voor alle zakelijke geïnteresseerden in verduurzaming van de gebouwde omgeving. Tijdens deze eendaagse beurs staat een enthousiast team van medewerkers klaar om met de beursbezoekers te sparren over allerlei vraagstukken rondom ons hele productgamma.

Op de Itho Daalderop-stand 136 in hal B licht het bedrijf de complete oplossingen op het gebied van een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat verder toe. Ook de nieuwste lucht/water monoblock warmtepomp Amber en de lucht/water warmtepomp Vincent staan opgesteld. Deze warmtepompen zijn uitstekend toepasbaar in zowel de nieuwbouw als de bestaande bouw en kunnen naar wens all-electric of hybride worden geïnstalleerd.

Praktische info

Kom je graag onze stand bekijken? Kom dan zeker op vrijdag 13 oktober even langs onze stand in de Brussels Gate (Alfons Gossetlaan 9, 1702 Groot-Bijgaarden) van 9 uur tot 19 uur. Vergeet je ook zeker niet in te schrijven via de website van Install Day voor je langskomt, dit is verplicht. De toegang tot de beurs is volledig gratis.


Lees meer


summertime

Summertime

5 juli 2023

Van vr 14 juli t.e.m. vr 28 juli zijn de kantoren van Itho Daalderop gesloten. Wij blijven wel permanent bereikbaar voor orders en service.Lees meer


Duurzaamheidsverslag

Climate for life Duurzaamheidsverslag 2022

4 juli 2023

Een comfortabeler, gezonder en energiezuiniger binnenklimaat voor iedereen. We scheppen alle voorwaarden om het te bereiken. Met volledig energieneutraal wonen niet als stip op de horizon maar vandaag al binnen handbereik.

Bij Climate for life, waar Itho Daalderop onderdeel van uitmaakt, is onze hele organisatie ingericht op dit hogere doel. Voor onszelf én voor de wereld van morgen.

Duurzaamheid zit bij Climate for life in ons DNA. Lees hier meer over in ons duurzaamheidsverslag 2022 wat wij onlangs gepubliceerd hebben.In dit Duurzaamheidsverslag leest u alles over onze missie, visie, strategie en de manier waarop wij duurzaamheid in onze bedrijfsvoering integreren. Er zijn 7 onderwerpen (ook wel materiële onderwerpen genoemd) die wij integreren in onze strategie, en waarmee we onze negatieve impact op mens, milieu en maatschappij verminderen en onze positieve impact vergroten. Deze onderwerpen zijn onlosmakelijk verbonden met onze strategische bouwstenen.

Het waardecreatiemodel is interessant omdat het laat zien welke kapitalen we benutten om onze totaaloplossingen te realiseren, hoe we daarmee waarde creëren en met welke Sustainability Development Goals (SDG’s) we zo veel mogelijk positieve impact willen maken op mens, milieu en maatschappij.

Meer informatie?


Lees meer


Partner Nibe

Climate for life vindt in NIBE nieuwe partner voor verdere groei

12 juni 2023

Parcom, Smile Invest en NIBE Industrier AB (‘’NIBE’’) hebben overeenstemming bereikt over de overname door NIBE van 100% van de aandelen in Climate for life (“CFL”) van de huidige aandeelhouders Parcom en Smile Invest.

Parcom, Smile Invest en NIBE Industrier AB (‘’NIBE’’) hebben overeenstemming bereikt over de overname door NIBE van 100% van de aandelen in Climate for life (“CFL”) van de huidige aandeelhouders Parcom en Smile Invest.

Climate for life, met dochterondernemingen als Itho Daalderop en Klimaatgarant, is een succesvolle ontwikkelaar, producent en verkoper van energiezuinige oplossingen op het gebied van verwarming & koeling, warm water, ventilatie en regeltechniek (HVAC). Climate for life heeft een leidende positie in de Nederlandse nieuwbouw- en renovatiemarkt en is, gedreven door haar ambitie voor energieneutraal wonen, een toonaangevende speler met indrukwekkende kennis en een sterk productaanbod in warmtepompen en ventilatie. 

“CFL en NIBE zijn beide bekende namen op het gebied van klimaatoplossingen met een sterk erfgoed, vergelijkbare bedrijfswaarden en cultuur, evenals een langdurige betrokkenheid bij de branche. De twee bedrijven hebben een overkoepelende geografische voetafdruk en zullen samen een van de grootste en toonaangevende leveranciers van klimaatoplossingen in Europa zijn. Hierdoor kunnen de gecombineerde bedrijven een groter klantenbestand beter bedienen met innovatieve, duurzame en betaalbare kwaliteitsproducten.” zegt Gerteric Lindquist, CEO van NIBE Industrier. 

“Bovendien zijn de twee bedrijven complementair qua productaanbod. NIBE is ervan overtuigd dat het hoogwaardige assortiment van CFL een zeer groot potentieel heeft in bepaalde marktsegmenten waar NIBE momenteel ondervertegenwoordigd is.” 

Bas Korte, CEO van Climate for life: “Sinds 2000 richten wij ons op het verduurzamen van woningen met innovatieve klimaatoplossingen. We zijn uitgegroeid tot een sterke leverancier van warmtepompen, ventilatie en warm water. De groei die we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd, is mede te danken aan het forse investeringsplan dat we samen met onze partner Parcom succesvol hebben uitgevoerd. Vandaag zijn we klaar voor een nieuwe groeispurt op lange termijn. We waren ervan overtuigd dat dit het juiste moment was om de krachten te bundelen met een strategische partner. In NIBE hebben we de partner gevonden die qua duurzaam DNA, bedrijfscultuur en langetermijnstrategie perfect bij ons past om onze ambities zowel in de Benelux als daarbuiten te helpen realiseren.” 

Willem-Jan Merckel, Partner bij Parcom: “Tijdens ons partnerschap zette CFL zijn sterke groeitraject voort. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in de uitbreiding van haar productiefaciliteit in Tiel en de focus op en investeringen in R&D hebben onder meer geleid tot de introductie van een nieuwe (hybride en volledig elektrische) warmtepomp gericht op de renovatiemarkt. We zijn ervan overtuigd dat NIBE de juiste partner is voor CFL om haar groeipad te versnellen en we hebben er alle vertrouwen in dat CFL een leidende rol zal blijven spelen bij het verduurzamen van de woningmarkt.” 

Bas Korte en David Eddes blijven in hun functie voor een soepele overgangsperiode tegen het einde van 2023 en blijven CFL (als leden van de Raad van Commissarissen) ondersteunen. Het is de bedoeling dat per 1 januari 2024 Kerst Algera (nu Directeur Operations) het roer overneemt als CEO en Ingmar den Blanken als CFO (nu Group Controller). 

De transactie blijft onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuring van de betrokken mededingingsautoriteiten en het advies van de Ondernemingsraad. 

Het bedrijf zal deel uitmaken van de business area NIBE Climate Solutions en consolidatie met NIBE zal naar verwachting plaatsvinden vanaf 1 september 2023. Totdat dergelijke goedkeuringen en afronding van de transactie zijn verkregen, zullen de twee bedrijven onafhankelijk blijven opereren. 

Over Climate for life
'Climate for life' is een visie waar de Climate for life Group zich al jaren met hart en ziel voor inzet. Met als doel dat iedereen comfortabel, gezond en energiezuinig kan wonen. Deze visie wordt gerealiseerd door het ontwikkelen, produceren en verkopen van energiezuinige oplossingen op het gebied van verwarming en koeling, warm water, ventilatie en regeltechniek. Climate for life richt zich niet alleen op producten, maar op geïntegreerde systeemoplossingen. Innovaties die volledig energieneutraal wonen mogelijk maken. Climate for life Group is gevestigd in Tiel (hoofdkantoor), Schiedam en Zellik (nabij Brussel) en realiseerde in 2022 een omzet van 221 miljoen euro. Voor meer informatie: www.climateforlife.nl

NIBE Group – een internationale groep met bedrijven en wereldwijd aanwezig
NIBE Group is een wereldwijde organisatie die bijdraagt aan een lagere carbon footprint en een beter gebruik van energie. In drie bedrijfsgebieden – Climate Solutions, Element en Stoves – ontwikkelt, produceert en verkoopt de organisatie een breed scala aan milieuvriendelijke, energie-efficiënte oplossingen voor binnenklimaatcomfort in alle soorten gebouwen, plus componenten en oplossingen voor intelligente verwarming en regeling in de industrie en infrastructuur. 

Sinds de oprichting 70 jaar geleden in de stad Markaryd in de provincie Småland, is NIBE uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met gemiddeld 21.300 werknemers en een wereldwijde aanwezigheid. Vanaf het allereerste begin werd het bedrijf gedreven door een sterke cultuur van ondernemerschap en een passie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De succesfactoren zijn lange termijn investeringen in duurzame productontwikkeling en strategische overnames. Gecombineerd hebben deze factoren geleid tot een sterke, gerichte groei, die in 2022 een omzet van iets meer dan SEK 40 miljard genereerde. 

NIBE is sinds 1997 onder de naam NIBE Industrier AB genoteerd aan de Nasdaq Nordic Large Cap, met een secundaire notering aan de SIX Swiss Exchange sinds 2011. Meer informatie: www.nibe.com


Blue Wave Gazette

De Blue Wave Gazette: voor onze laatste nieuwtjes

1 oktober 2022

We houden onze professionele contacten graag op de hoogte van ons laatste nieuws. Hoe kan dat beter dan met een ‘gazet’?

In de eerste editie van de Blue Wave Gazette lees je alles over onze nieuwste referenties, over ons bedrijf achter de schermen en over de nieuwste productontwikkelingen.

Zo maak je kennis met onze nieuwst lucht-water warmtepomp ‘Vincent’. We laten de architect, de installateur en de opdrachtgever van klimaatneutrale wijk ‘De Vloei’ aan het woord. Verder volgden we één van onze techniekers gedurende een dag. Je verneemt ook hoe wij architecten werkelijk van A tot Z ontzorgen wanneer ze voor een warmtepomp van Itho Daalderop kiezen. Lees de gazet online of neem er eentje mee op onze beurzen en events.

Relevante links

Lees meer


ID_summer_web_banner

Het bouwverlof staat voor de deur

15 juli 2022

Die zetten wij op 15/07 in met een lekkere BBQ. Die dag zijn we even niet bereikbaar.

Maar geen zorgen, voor zij die dan op zoek zijn naar een frisse bies in huis of wat passieve koeling, blijven we op post!

Lees meer


Bart Vandenberghe

Bart Vandenberghe aangesteld als nieuwe zaakvoerder van Itho Daalderop Belgium

15 juni 2022

Itho Daalderop Belgium nv stelt met ingang van 15 juni 2022 Bart Vandenberghe aan als zaakvoerder. Bart Vandenberghe volgt Lieven Messiaen op, die na 7 jaar afscheid neemt van het ambitieuze klimaatbedrijf in Zellik, zelf onderdeel van de Nederlandse Holding Climate for Life.

Bart Vandenberghe is geen nieuw gezicht bij Itho Daalderop Belgium. Sinds 1 juli 2021 leidt hij als sales director het team van regiomanagers. Zijn ruime ervaring in de sales deed hij op in verschillende bedrijven in de bouwsector.

Kennis van klimaatregeling heeft Vandenberghe ruimschoots, na een internationale carrière bij Daikin nv. Zowel voor Daikin Europe als Daikin US nam hij verschillende executieve functies op, waaronder de oprichting van een aantal business units. De professionele carrière van de nieuwe zaakvoerder strekt zich geografisch uit over België, Frankrijk, Florida en Latijns-Amerika.

Vandenberghe wil het marktaandeel van Itho Daalderop als de producent van warmtepompen en ventilatie de komende jaren fors zien groeien.

Bart Vandenberghe: “Begin dit jaar beslisten we om enkel nog all-electric oplossingen aan te bieden. Ons beoogde groeipad voor warmtepompen, ventilatie en volledige binnenklimaatoplossingen is bijzonder ambitieus, maar mogelijk. De combinatie van de hoogwaardige producten, geproduceerd in Nederland, met de professionele begeleiding en de ontzorging die wij bouwprofessionals kunnen aanbieden, doet me heel erg geloven in de toekomst.”

Lees meer


nieuwe webshop

Ontdek onze gloednieuwe webshop!

17 februari 2022

De bouw is een wereld die constant in verandering is en meesurft op allerhande maatschappelijke evoluties. Maar het is evenzeer waar dat de bouw een grote impact heeft op de wereld. We worden ons in snel tempo bewust van onze invloed op de aarde en hoe we wonen en leven speelt daar een rol in. Omdat fossiele brandstoffen, op zijn zachtst gezegd, geen positieve bijdrage leveren aan onze leefomgeving. Omdat moderne technologieën het perfect mogelijk maken om niet alleen duurzaam maar ook nog eens voordeliger en in alle comfort te leven, hebben wij recent besloten ons volledig toe te leggen op duurzame all-electric verwarming, meer bepaald warmtepompen.

Itho Daalderop is gekend voor de kwaliteit en de lange levensduur van zijn toestellen, waaronder de CV-ketels. Kenmerken die niet alleen tijdens de ontwikkeling en de productie, maar ook na de installatie onze volle toewijding blijven genieten. De professionals die zweren bij onze toestellen, doen dat om die redenen en verdienen de beste ondersteuning. We zijn dan ook constant in de weer om onze service nog beter te maken, zodat jij je klanten kan bijstaan wanneer ze je het hardst nodig hebben.

Daarom lanceren we onze webshop, helemaal op maat van de installateur. Toestel in panne of nood aan een grondig onderhoud? In onze webshop vind je snel en eenvoudig het onderdeel dat jij nodig hebt. Dankzij onze vliegensvlugge koeriers is je onderdeel de volgende dag reeds ter plaatse*. Bovendien geniet je als professional van een stevige korting.

In eerste instantie gaan we van start met de belangrijkste onderdelen van onze CV-ketels. Maar we zullen dit aanbod al snel uitbreiden naar filters en onderdelen voor ventilatie-units, vervangonderdelen voor boilers en warmtepompen. De bedoeling is het onderhouden en herstellen van onze toestellen te vereenvoudigen en te versnellen. Zodat onze producten een leven lang kunnen instaan voor het perfecte binnenklimaat, gegarandeerd en zonder zorgen.

Maak het jezelf makkelijk en ontdek vandaag nog onze webshop via webshop.ithodaalderop.be


2500 zonnepanelen op onze fabriek!

2500 zonnepanelen op onze fabriek!

4 februari 2022

Op de fabriek in Tiel, waar ook de producten voor België worden geproduceerd, zijn zomaar even 2500 zonnepanelen geïnstalleerd! Met deze oppervlakte wekken we zo'n 80% van het elektriciteitsverbruik voor de fabriek zelf op. Daar blijft het niet bij. Op termijn wordt de productie volledig zelfvoorzienend. Zo kunnen we samen de klimaatopwarming stoppen en de aarde leefbaar houden voor toekomstige generaties. Onze missie ‘Climate for Life’ gaat niet alleen op voor onze producten, binnenkort geldt ze ook voor onze volledige productie.


Itho Daalderop start bouwlounge Cercle Brugge
                    op

Itho Daalderop start bouwlounge Cercle Brugge op

18 januari 2022

We gaven mee de aftrap van de Bouwlounge van Cercle Brugge, de voetbalclub die we sinds vorig jaar sponsoren. We zijn er helemaal klaar voor om nog harder te supporteren, samen met onze klanten en de andere bouwlounge partners. Vanaf nu zullen de spelers trouwens ook scoren met een iets groter logo van uw favoriete warmtepompproducent.


kerst-2021

Ook tussen Oud en Nieuw kunt u op ons rekenen!

17 december 2021

We blijven op post om u ook tijdens de feestdagen te kunnen helpen met:

 • Het noteren en opvolgen van uw bestellingen
 • Bijstand verlenen bij technische problemen

Wilt u zeker zijn van een snelle reactie, stuur uw vragen dat meteen naar de juiste afdeling:

 • service@ithodaalderop.be: hier kunt u terecht voor depannages, technische problemen, service interventies
 • orders@ithodaalderop.be: hier kunt u terecht voor het plaatsen of wijzigen van een bestelling, informatie over voorraden en leveringen
 • Of neem contact met ons op via onze hotline 02/207.96.30

De kerstman heeft onze vrachtwagens gevorderd, daarom vinden er tussen 24 december en 10 januari geen leveringen plaats.

Vanaf 10 januari is ons voltallige team weer paraat en draait alles weer op volle toeren.

We wensen u alvast veilige, gezonde en lekker warme feestdagen toe!

Itho Daalderop

Lees meer


uitfasering-cv

Itho Daalderop heeft laatste cv-ketel geproduceerd

22 november 2021

Het einde van een tijdperk… Op 19 november rolde in de productielocatie van Itho Daalderop in het Nederlandse Tiel de laatste gaswandketel van de band. Na 25 jaar loopt het succesverhaal van onze ketels ten einde. Met de beslissing om vanaf 2022 alleen nog klimaatneutrale toestellen op de markt te brengen, zetten we een belangrijke stap in de richting van een nieuwe, duurzame toekomst. Wij zijn daarmee de eerste cv-ketelfabrikant ter wereld die stopt met de productie van cv-ketels. Het volledige persbericht over onze nieuwe plannen kan je hier lezen.


presentatie project

Energiespecialist enthousiast over lucht-waterwarmtepomp op Kanaal Z

14 september 2021

In de uitzending van ‘Maak je meter slim’ op Kanaal Z geeft energiespecialist Bart Vannoppen zijn ervaringen met de lucht/water wamtepomp van Itho Daalerop weer. Bart licht toe hoe hij met zijn energiebeheersysteem omspringt om het verbruik in zijn woning te doen dalen. Zo springt zijn lucht/water warmtepomp enkel aan wanneer er een overschot aan zonne-energie is of wanneer de temperatuur binnen te laag zou worden. Waardoor Bart ecologischer leeft, én uiteraard minder. Link naar video.


presentatie project

Presentatie van project Residentie ô in de cinema

9 september 2021

Onze sustainable development manager presenteerde de case 'Residentie ô' (Gentbrugge) voor een mooi publiek van cinefiele architecten, tijdens ‘Etudes de cas & cinema’. In de 16 appartementen van Residentie ô (Gentbrugge) komt klimaatneutrale koeling en verwarming via geothermie, met een collectieve boring. Elke woonéénheid is voorzien van een eigen warmtepompunit en ventilatiesysteem. Je kan de presentatie hier bekijken (presentatie in het Frans).


bouwverlof

Bouwverlof 2021

18 juni 2021

Het bouwverlof staat voor de deur. Maar geen zorgen, voor zij die dan op zoek zijn naar een frisse bries in huis of wat passieve koeling, blijven we op post! We zijn van 19/07 tot en met 1/08 bereikbaar via de gekende kanalen:

Sales

Service

Leveringen

 • Ons magazijn in Zellik is gesloten, binnenkomende en vertrekkende leveringen tijdens het bouwverlof zijn vanop die locatie niet mogelijk
 • De leveringen van afgewerkte goederen verloopt tijdens het bouwverlof zoals gewoonijk

Lees meer


referentieproject

Nieuwe referentie: Verwarming en koeling voor futuristische nieuwbouw

25 maart 2021

De familie Stifani droomde van een futuristisch huis met alle moderne technieken. Voor de verwarming en koeling van hun nieuwbouw ging bouwheer Fabio eigenhandig op zoek naar de beste oplossing. Zijn keuze viel op de lucht/water warmtepomp van Itho Daalderop. Bekijk hier de referentie.


nieuwe website

Onze nieuwe website is online!

1 maart 2021

Itho Daalderop Belgium lanceert vol enthousiasme een nieuwe website. Zowel eindklanten als professionals vinden er vanaf nu een schat aan informatie over duurzame binnenklimaatoplossingen. De komende maanden mogen bezoekers extra functionaliteiten verwachten op de site, zoals een webshop en professioneel portaal.

Vier centrale thema’s

Wat zeker in het oog zal sprijgen zijn de vier centrale thema’s: Comfort, Gezondheid, Innovatie en Duurzaamheid. Daarrond zal ook in de komende jaren intensief worden gecommuniceerd. Al de producten van de fabrikant, die samen een optimaal binnenklimaat garanderen, beantwoorden aan de visie en missie van Itho Daalderop, die op de website helder staan verwoord.

Tips, tricks en weetjes voor de eindklant

Op de productpagina’s, in nieuwsberichten en downloads vinden bezoekers actuele en praktische informatie over comfortabel, gezond en duurzaam verwarmen, koelen en ventileren. Welke warmtepomp past in jouw woning? Wat is het belang van ventilatie? Op welke manier kan je energiezuinig je woning koelen? Hoe houd je jouw binnenlucht gezond? Het zijn maar enkele van de vele vragen waarop je een antwoord vindt op de nieuwe website.

Nuttige info voor de bouwprofessional

Ook installateurs, architecten en studiebureaus die op zoek zijn naar informatie rond energiezuinige HVAC-oplossingen worden op de nieuwe website verwend. In eerste instantie met interessante artikels, e-books en whitepapers, inschrijvingsmogelijkheden voor opleidingen en uitvoerige technische informatie. In een volgende fase kunnen ze terecht op een exclusief professioneel portaal.

Neem snel een kijkje op www.ithodaalderop.be

Lees meer


itho daalderop

Investeerder Parcom treedt toe tot Climate for Life

31 december 2020

Samen met Klimaatgarant maakt Itho Daalderop deel uit van de Climate for Life Holding. Begin december 2020 trad de investeringsmaatschappij Parcom toe tot deze holding. Dit biedt de groep extra financiële mogelijkheden om bij te dragen aan de energietransitie.

De voorbije jaren realiseerde CFL Holding een indrukwekkende groei: de omzet verdubbelde en de winstgevendheid verhoogde drastisch. Het bedrijf telt nu zo’n 450 medewerkers en heeft vestigingen in Nederland en België. De groep streeft naar energieneutraal wonen en heeft een leidende positie in de Nederlandse en Belgische nieuwbouw- en renovatiemarkt. CFL Holding is een ongeëvenaarde voortrekker in warmtepompen en ventilatie en wil haar rol binnen de energietransitie verder uitbouwen. Hiervoor zijn grote investeringen nodig in productontwikkeling en productie, maar ook in personeel, digitalisering enzovoort. Bas Korte (CEO): “Parcom is een investeerder die deze ambities volledig ondersteunt, en die zeer gecommitteerd is om Nederlandse bedrijven een stap verder te brengen in hun ontwikkeling. Door verregaande investeringen kunnen we onderscheidende producten, systemen en concepten naar de markt blijven brengen en onze ambities realiseren. De Nederlandse komaf van Parcom is daarbij echt een voordeel, omdat zij de dynamiek en kansen rond verduurzaming van de woonomgeving in Nederland goed begrijpen. En dat sluit uitstekend aan op ons groeipad, namelijk het verder versterken van ons marktleiderschap op gebied van duurzame binnenklimaatoplossingen in de Beneluxmarkt.”

Lees meer


groen kantoor

Groen kantoor

30 september 2020

Bij Itho Daalderop zijn we van het 'walk the talk'-principe. Gebruikers overtuigen van klimaatoplossingen die duurzaam, innovatief, comfortabel en gezond zijn? Doen we graag! Maar onze medewerkers in de kanton in Zellik kunnen er zeker van zijn dat de lucht ook op hun werkplek perfect zuiver is.

De ventilatiesystemen zorgen uiteraard voor frisse lucht in de kantoren. Ze voeren vervuilde binnenlucht af en vervangen hem door verse buitenlucht. Op die manier voorkomen ze hoge concentraties CO2, fijnstof en vocht. Dankij onze gepatenteerde TakeAir technologie wordt de aangevoerde lucht op de verschillende werkplekken grondig gezuiverd op basis van ionisatie én verrijkt met natuurlijke aroma's. En ja, het oog wil ook wel wat. Medewerkers kunnen in de centrale lobby genieten van de frisse groene wand die meermaals per jaar bloeit.

Ook zin in zo'n gezonde werkplek? Bekijk onze vacatures.

Lees meer


testimonial

Testimonial - Itho Daalderop op bezoek bij José Garcia

15 september 2020

In zijn woning in Jette (Brussel) plaatste installateur José Garcia een hybride installatie. Dat leverde hem niet alleen een energiezuinige verwarming in zijn woning, want ook het zwembadwater heeft dankzij de warmtepomp een aangename temperatuur. Itho Daalderop ging José Garcia opzoeken op een late zomerdag en hoorde een tevreden installateur én bewoner. Bekijk hier de testimonial.


rvs

Itho Daalderop start de meest duurzame productielijn van RVS-vaten ter wereld

4 maart 2020

Itho Daalderop heeft vanaf nu de meest duurzame productielijn van roestvrijstalen vaten ter wereld. Waar RVS traditioneel gepassiveerd wordt in een chemisch bad, gebruikt Itho Daalderop vanaf nu een methode met glasparels, perslucht en water. Het water wordt gereinigd en herbruikt.

Bij de productie van RVS moet het materiaal gepassiveerd worden, nadat het werd gebeitst. Daarbij wordt het roestvrij staal teruggebracht naar zijn passieve toestand, door herstel van het laagje chroomoxide. Door deze behandeling krijgt het onderliggende metaal zijn oorspronkelijke corrosiebescherming terug. Daardoor heeft RVS ook het kenmerkende matgrijze oppervlak. Traditioneel gebeurt dit passiveren door de vaten in een chemisch bad te dompelen. In de nieuwe Itho Daalderop productielijn verlopen deze processen volledig milieuvriendelijk met glasparels, perslucht en water. Het water wordt gereinigd en herbruikt. Eventuele metaaldeeltjes worden er met een magneet uitgehaald. Doordat de productie in Nederland gebeurt, wordt op CO2-uitstoot van transport bespaard. De verpakkingen zijn recycleerbaar en de productie draait op stroom uit zonnepanelen op het dak van de fabriek. De lijn heeft een totale productiecapaciteit van 70.000 vaten.

Lees meer