Nieuws

Onze Hot Topics

Verrassende projecten, gebeurtenissen in ons bedrijf, nakende evenementen, belangrijk nieuws rond thema’s die ons nauw aan het hart liggen zoals comfort en duurzaamheid.

Deze nieuwsberichten delen we graag met jou.


bouwverlof

Bouwverlof 2021

18 juni 2021

Het bouwverlof staat voor de deur. Maar geen zorgen, voor zij die dan op zoek zijn naar een frisse bries in huis of wat passieve koeling, blijven we op post! We zijn van 19/07 tot en met 1/08 bereikbaar via de gekende kanalen:

Sales

Service

Leveringen

  • Ons magazijn in Zellik is gesloten, binnenkomende en vertrekkende leveringen tijdens het bouwverlof zijn vanop die locatie niet mogelijk
  • De leveringen van afgewerkte goederen verloopt tijdens het bouwverlof zoals gewoonijk


referentieproject

Nieuwe referentie: Verwarming en koeling voor futuristische nieuwbouw

25 maart 2021

De familie Stifani droomde van een futuristisch huis met alle moderne technieken. Voor de verwarming en koeling van hun nieuwbouw ging bouwheer Fabio eigenhandig op zoek naar de beste oplossing. Zijn keuze viel op de lucht/water warmtepomp van Itho Daalderop. Bekijk hier de referentie.


nieuwe website

Onze nieuwe website is online!

1 maart 2021

Itho Daalderop Belgium lanceert vol enthousiasme een nieuwe website. Zowel eindklanten als professionals vinden er vanaf nu een schat aan informatie over duurzame binnenklimaatoplossingen. De komende maanden mogen bezoekers extra functionaliteiten verwachten op de site, zoals een webshop en professioneel portaal.

Vier centrale thema’s

Wat zeker in het oog zal sprijgen zijn de vier centrale thema’s: Comfort, Gezondheid, Innovatie en Duurzaamheid. Daarrond zal ook in de komende jaren intensief worden gecommuniceerd. Al de producten van de fabrikant, die samen een optimaal binnenklimaat garanderen, beantwoorden aan de visie en missie van Itho Daalderop, die op de website helder staan verwoord.

Tips, tricks en weetjes voor de eindklant

Op de productpagina’s, in nieuwsberichten en downloads vinden bezoekers actuele en praktische informatie over comfortabel, gezond en duurzaam verwarmen, koelen en ventileren. Welke warmtepomp past in jouw woning? Wat is het belang van ventilatie? Op welke manier kan je energiezuinig je woning koelen? Hoe houd je jouw binnenlucht gezond? Het zijn maar enkele van de vele vragen waarop je een antwoord vindt op de nieuwe website.

Nuttige info voor de bouwprofessional

Ook installateurs, architecten en studiebureaus die op zoek zijn naar informatie rond energiezuinige HVAC-oplossingen worden op de nieuwe website verwend. In eerste instantie met interessante artikels, e-books en whitepapers, inschrijvingsmogelijkheden voor opleidingen en uitvoerige technische informatie. In een volgende fase kunnen ze terecht op een exclusief professioneel portaal.

Neem snel een kijkje op www.ithodaalderop.be


itho daalderop

Investeerder Parcom treedt toe tot Climate for Life

31 december 2020

Samen met Klimaatgarant maakt Itho Daalderop deel uit van de Climate for Life Holding. Begin december 2020 trad de investeringsmaatschappij Parcom toe tot deze holding. Dit biedt de groep extra financiële mogelijkheden om bij te dragen aan de energietransitie.

De voorbije jaren realiseerde CFL Holding een indrukwekkende groei: de omzet verdubbelde en de winstgevendheid verhoogde drastisch. Het bedrijf telt nu zo’n 450 medewerkers en heeft vestigingen in Nederland en België. De groep streeft naar energieneutraal wonen en heeft een leidende positie in de Nederlandse en Belgische nieuwbouw- en renovatiemarkt. CFL Holding is een ongeëvenaarde voortrekker in warmtepompen en ventilatie en wil haar rol binnen de energietransitie verder uitbouwen. Hiervoor zijn grote investeringen nodig in productontwikkeling en productie, maar ook in personeel, digitalisering enzovoort. Bas Korte (CEO): “Parcom is een investeerder die deze ambities volledig ondersteunt, en die zeer gecommitteerd is om Nederlandse bedrijven een stap verder te brengen in hun ontwikkeling. Door verregaande investeringen kunnen we onderscheidende producten, systemen en concepten naar de markt blijven brengen en onze ambities realiseren. De Nederlandse komaf van Parcom is daarbij echt een voordeel, omdat zij de dynamiek en kansen rond verduurzaming van de woonomgeving in Nederland goed begrijpen. En dat sluit uitstekend aan op ons groeipad, namelijk het verder versterken van ons marktleiderschap op gebied van duurzame binnenklimaatoplossingen in de Beneluxmarkt.”


groen kantoor

Groen kantoor

30 september 2020

Bij Itho Daalderop zijn we van het 'walk the talk'-principe. Gebruikers overtuigen van klimaatoplossingen die duurzaam, innovatief, comfortabel en gezond zijn? Doen we graag! Maar onze medewerkers in de kanton in Zellik kunnen er zeker van zijn dat de lucht ook op hun werkplek perfect zuiver is.

De ventilatiesystemen zorgen uiteraard voor frisse lucht in de kantoren. Ze voeren vervuilde binnenlucht af en vervangen hem door verse buitenlucht. Op die manier voorkomen ze hoge concentraties CO2, fijnstof en vocht. Dankij onze gepatenteerde TakeAir technologie wordt de aangevoerde lucht op de verschillende werkplekken grondig gezuiverd op basis van ionisatie én verrijkt met natuurlijke aroma's. En ja, het oog wil ook wel wat. Medewerkers kunnen in de centrale lobby genieten van de frisse groene wand die meermaals per jaar bloeit.

Ook zin in zo'n gezonde werkplek? Bekijk onze vacatures.


testimonial

Testimonial - Itho Daalderop op bezoek bij José Garcia

15 september 2020

In zijn woning in Jette (Brussel) plaatste installateur José Garcia een hybride installatie. Dat leverde hem niet alleen een energiezuinige verwarming in zijn woning, want ook het zwembadwater heeft dankzij de warmtepomp een aangename temperatuur. Itho Daalderop ging José Garcia opzoeken op een late zomerdag en hoorde een tevreden installateur én bewoner. Bekijk hier de testimonial.


rvs

Itho Daalderop start de meest duurzame productielijn van RVS-vaten ter wereld

4 maart 2020

Itho Daalderop heeft vanaf nu de meest duurzame productielijn van roestvrijstalen vaten ter wereld. Waar RVS traditioneel gepassiveerd wordt in een chemisch bad, gebruikt Itho Daalderop vanaf nu een methode met glasparels, perslucht en water. Het water wordt gereinigd en herbruikt.

Bij de productie van RVS moet het materiaal gepassiveerd worden, nadat het werd gebeitst. Daarbij wordt het roestvrij staal teruggebracht naar zijn passieve toestand, door herstel van het laagje chroomoxide. Door deze behandeling krijgt het onderliggende metaal zijn oorspronkelijke corrosiebescherming terug. Daardoor heeft RVS ook het kenmerkende matgrijze oppervlak. Traditioneel gebeurt dit passiveren door de vaten in een chemisch bad te dompelen. In de nieuwe Itho Daalderop productielijn verlopen deze processen volledig milieuvriendelijk met glasparels, perslucht en water. Het water wordt gereinigd en herbruikt. Eventuele metaaldeeltjes worden er met een magneet uitgehaald. Doordat de productie in Nederland gebeurt, wordt op CO2-uitstoot van transport bespaard. De verpakkingen zijn recycleerbaar en de productie draait op stroom uit zonnepanelen op het dak van de fabriek. De lijn heeft een totale productiecapaciteit van 70.000 vaten.