Persartikelen

Bart Vandenberghe

Bart Vandenberghe aangesteld als nieuwe zaakvoerder van Itho Daalderop Belgium

15 juni 2022

Itho Daalderop Belgium nv stelt met ingang van 15 juni 2022 Bart Vandenberghe aan als zaakvoerder. Bart Vandenberghe volgt Lieven Messiaen op, die na 7 jaar afscheid neemt van het ambitieuze klimaatbedrijf in Zellik, zelf onderdeel van de Nederlandse Holding Climate for Life.

Bart Vandenberghe is geen nieuw gezicht bij Itho Daalderop Belgium. Sinds 1 juli 2021 leidt hij als sales director het team van regiomanagers. Zijn ruime ervaring in de sales deed hij op in verschillende bedrijven in de bouwsector.

Kennis van klimaatregeling heeft Vandenberghe ruimschoots, na een internationale carrière bij Daikin nv. Zowel voor Daikin Europe als Daikin US nam hij verschillende executieve functies op, waaronder de oprichting van een aantal business units. De professionele carrière van de nieuwe zaakvoerder strekt zich geografisch uit over België, Frankrijk, Florida en Latijns-Amerika.


HVAC-producent Itho Daalderop neemt het voortouw en stopt met de productie van verwarmingstoestellen die CO₂ uitstoten.

29 oktober 2021

HVAC-fabrikant Itho Daalderop heeft beslist om alleen nog klimaatneutrale toestellen op de markt te brengen. Concreet betekent dit dat de productielijn van de cv-ketels, goed voor 30 % van de omzet in België, vanaf 2022 stilvalt. Eens ook de voorraad op is, maakt Itho Daalderop komaf met toestellen die fossiele grondstoffen verbranden en dus per definitie niet ecologisch zijn.Parcom neemt belang in Climate for Life (CFL) Holding

31 december 2020

Per 2 december 2020 verkoopt Gimv haar meerderheidsbelang in Climate for Life Holding (Itho Daalderop en Klimaatgarant) aan Parcom. De overeenkomst met Parcom zal de groep uitstekende financiële mogelijkheden bieden om haar koers en groeipad binnen de energietransitie verder te realiseren.