Product menu

Over IthoDaalderop

Itho Daalderop ontwikkelt, produceert en verkoopt verwarmings-, warm water-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen. Dit doen we samen met onze 350 medewerkers. Onze missie is om met innovatieve producten, systemen en concepten een bijdrage te leveren aan een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. We streven er elke dag naar om mensen plezieriger te laten wonen, werken en leven. Samen zorgen onze producten voor totaaloplossingen om energieneutraal wonen – volgens de klimaateisen van morgen – vandaag al mogelijk te maken.

Itho Daalderop in Nederland is op 1 januari 2011 ontstaan uit een samenwerking tussen twee gevestigde namen uit de installatiemarkt: Itho en Daalderop. Itho (opgericht 1919) is in Nederland een toonaangevend leverancier van cv- en tapwaterapparatuur, en zelfs marktleider op het gebied van ventilatiesystemen. Daalderop (opgericht 1880) is sinds jaar en dag marktleider in Nederland op het gebied van tapwaterapparatuur en leverancier van cv-ketels, verwarmingsapparatuur en kokendwatertoepassingen.

De afgelopen 5 jaar hebben we ons gezamenlijk productenpakket en marktbewerking flink doorontwikkeld met als resultaat dat Itho Daalderop vandaag de dag synoniem staat voor dé leverancier van binnenklimaatoplossingen in Nederland. Itho Daalderop is in Nederland gevestigd op twee locaties, het verkoopkantoor in Schiedam en een vestiging in Tiel, waar zowel productie als de ontwikkeling van onze producten plaatsvindt. Sinds 1 juli 2011 heeft Itho Daalderop een eigen verkoopkantoor in het Belgische Sint-Niklaas, waar zij haar partners en relaties ondersteunt op het gebied van verwarmingsapparatuur voor CV en warm water  en duurzame klimaatsystemen (solar en warmtepompen). Het kantoor annex trainingsruimte/showroom is 485 m2 groot en is gelegen langs de E17 tussen Antwerpen en Gent. Sinds 1 oktober 2015 heeft Itho Daalderop Belgium de activiteiten van Codumé over genomen. Dankzij deze overname kan Itho Daalderop beter inspelen op de marktontwikkelingen en specifieke eisen die de Belgische markt stelt. De kennis en expertise die Codumé daarin meebrengt is daarbij van cruciaal belang. Gezien de goede naam en sterk imago zullen de activiteiten op het gebied van ventilatie onder de naam Codumé worden voortgezet als business-unit binnen Itho Daalderop Belgium.

In totaal zijn er 400 medewerkers werkzaam bij Itho Daalderop waarvan 48 bij Itho Daalderop Belgium.