Lucht/water warmtepomp

Lucht/water warmtepomp: de warmtepomp die overal past

De warmtepomp lucht/water is de ecologische verwarmingsoplossing voor nieuwbouw en renovatie. Door haar eenvoudige en flexibele plaatsing is ze de favoriet van verbouwers. Voor de buitenunit vind je altijd wel een plaatsje. De binnenunit neemt niet meer plaats in dan een kleine cv-ketel.

De lucht/water warmtepomp levert je behaaglijke warmte in de winter en zalige koelte in de zomer. Voeg je er een boilervat aan toe, dan komt ook de warmte van je sanitair warm water zo uit de lucht. Goed voor het milieu én voor je portemonnee!


Lucht/water warmtepomp buitenunit

In de buitenunit van onze lucht/water-warmtepompen zit een ventilator, verdamper en compressor. De ventilator zuigt de buitenlucht aan. De verdamper onttrekt er warmte-energie aan met een koelvloeistof. De compressor perst deze koelvloeistof samen, zodat ze een hoge temperatuur krijgt. 

Je kan de buitenunit flexibel plaatsen tegen de gevel, in de tuin of op een plat dak. 


Lucht/water warmtepomp binnenunit

De koelvloeistof gaat doorheen leidingen van de buitenunit naar de binnenunit. Dit kan over een lange afstand, tot wel 20 meter bij de Itho Daalderop warmtepompen. In de lucht/water warmtepomp binnenunit zit een condensor. Die brengt de warmte over naar het cv-water voor de verwarming en eventeel ook voor het boilervat. 

De binnenunit kan zo goed als overal in je huis staan, zelfs op zolder, maar meestal komt ze in de technische ruimte.


Lucht/water warmtepomp met boiler

In combinatie met een boilervat zorgt de lucht/water warmtepomp voor warm water voor je sanitair, net zoals een stookketel dat doet. De inhoud van de boiler hangt af van het aantal personen in je huishouden en het gemiddeld warmwaterverbruik per persoon. De lucht/waterwarmtepomp boiler staat bij de binnenunit.


Voordelen lucht/water warmtepomp

  • Verwarming en koeling in één: het hele jaar door jouw comforttemperatuur
  • Sanitair warm water voor heel je gezin
  • Laag energieverbruik: tot 75% minder dan een stookketel
  • CO2-neutraal met groene stroom
  • Eenvoudige plaatsing zonder grondwerken
  • Premies en subsidies bij renovatie
  • Gunstige invloed op het E-peil bij nieuwbouw