Doktoren Antwerpen

Locatie: Antwerpen

Aantal wooneenheden: 156

Architect: Binst Architects
Installateur: HVAC: Belcotec Geel
Type product: APure Vent D250R

De Doktoren is met zijn 81 meter hoogte één van de grootste, nieuwe torens van Antwerpen. De zandkleurige toren valt op door zijn F-vormige opbouw. De slanke onderbouw met uitpandige terrassen gaat over in een bredere bovenbouw met inpandige terrassen.

Pal op het nieuwe wooncomplex van 23 verdiepingen worden op zo’n 80 meter hoogte een aantal grote bomen geplaatst. Daarmee krijgt de Doktoren het hoogste bomenpark van de stad Antwerpen. Met zijn warme kleur en zijn groene kroon, wordt de Doktoren een architecturale wimpel aan het Kempisch Dok.

In de 22 bouwlagen komen 156 wooneenheden. Die zullen uiteraard aan de nieuwste normen voldoen. Installateur Belcotec (Geel) koos specifiek voor ventilatie van Itho Daalderop, omwille van de bijhorende CO₂- sensoren. De ventilatie is vraaggestuurd, waardoor die een minimum aan elektriciteit gaat gebruiken en dus bijdraagt aan een beter e-peil. Een ander voordeel is de multi-inzetbaarheid van de D250 ventilatie-unit, die in alle richtingen kan bevestigd worden.

Doktoren Antwerpen
BINST-ARCHITECTS-1634-SNIT
BINST-ARCHITECTS-1634-SNIT2
Doktoren_render__c_Binst