Villa Karmel

Locatie: Blankenberge

Aantal wooneenheden: 62

Architect: Arch&Teco
Aannemer: Van Tornhaut
Installateur: Codumé technics
Foto's: Luc Roymans Photography
Type product: APure Vent D250R

Stijlvolle architectuur vraagt om stijlvolle toestellen. In Villa Karmel in Blankenberge werd aandacht besteed aan elk detail. De 62 appartementen van dit eigentijdse woonproject zijn verdeeld over twee residenties met een eigen karakter. In het stijlvol gerenoveerde kloostergebouw werd een deel van de woonunits ondergebracht. Daarachter, in de voormalige kloostertuin, gaat een frisse nieuwbouwresidentie schuil.

De ontwerpers hadden ruim aandacht voor het originele karakter van het klooster, zonder aan hedendaags wooncomfort in te boeten. Het nieuwe gebouw, gelegen in de voormalige kloostertuin, herhaalt de ritmiek van de kloosterramen.  Door in beide residenties het glanzende materiaal te laten terugkeren, vloeien oud en nieuw mooi in elkaar over. De goudgele kleur van het schrijnwerk roept de sfeer op van zon, zee en strand.

Voor deze luxe-appartementen zocht de aannemer naar premium toestellen. De keuze viel op Itho Daalderop. Een gaswandketel wordt er gecombineerd met een hoogwaardige, vraaggestuurde D-ventilatie-unit. De installatie bevindt zich in de bergruimte achter de keuken.  Dankzij het mooie design gaan de toestellen volledig op in het interieur.

NB Sinds kort verdeelt Itho Daalderop geen gaswandketels meer. Deze D-ventilatie leent zich ook perfect tot een combinatie met een warmtepomp. Bekijk hier het gamma.